Wat zijn de beste reinigingsoplossingen voor auto's?

auto reinigen

Wat zijn de beste reinigingsoplossingen voor auto’s?

Naast het periodiek wassen van de buitenkant van de auto, wordt het aanbevolen om de binnenkant minstens één keer per jaar schoon te maken en dat is het absolute minimum waar we het over hebben. Het maakt niet uit hoe vaak u het voertuig gebruikt, uiteindelijk worden de autostoelbekleding, vloermatten en het plafond van de auto vuil. Bij gebruik van de airconditioning verspreidt ook de lucht veel stof en vuildeeltjes door de binnenkant, wat na verloop van tijd niet alleen kan leiden tot elektrische apparaten en bedrading storingen, maar ook tot ziekten van de bestuurder en passagiers.

De auto-interieurreiniging kan vertrouwelijk gedaan worden door professionele schoonmakers of u kunt er zelf voor zorgen. De tweede optie is een geweldige manier om geld te besparen, vooral omdat het niet moeilijk is om het interieur van een auto tegen vuil te reinigen, als je de juiste materialen en schoonmaakoplossingen kiest. Meestal duurt het schoonmaken maar een paar uur.

Auto stomen begint met de juiste voorbereiding. Om het voertuig voor te bereiden op chemisch reinigen, moeten de volgende acties worden uitgevoerd:

1. Stop de motor volledig en verwijder de sleutel uit het contactslot. Het is onmogelijk om het audiosysteem ingeschakeld te laten (voor fans van het werken met muziek is het beter om andere bronnen te gebruiken), omdat contact met schoonmaakproducten kortsluiting kan veroorzaken.
2. Laad het interieur van de auto en de kofferbak volledig uit, en verwijder alle overbodige items.
3. Beginnen met stomen. Voordat u start, moet u alle vloermatten uit de auto halen, puin opruimen, grondig stofzuigen, stof en puin verwijderen van moeilijk bereikbare plaatsen met behulp van een luchtcompressor.
4. Veeg alle panelen af met een vochtige doek en droog ze vervolgens af. Na deze acties kunt u doorgaan met chemisch reinigen.

Welk apparatuur te gebruiken voor het reinigen van auto-interieur?

Voor een grondige reiniging van de auto heeft u de volgende producten nodig:

1. Sprayflacon (voor het spuiten van reinigingsmiddelen op het oppervlak).
2. Schone doeken van lichte tinten. Een goede optie is een microvezeldoek die na gebruik geen sporen op het oppervlak achterlaat. Voor een grondige reiniging heb je een dozijn doeken nodig.
3. Spons, die bestaat uit microvezel en schuimrubber.
4. Een set borstels van verschillende stijfheid met hoge kwaliteit en die geen sporen achterlaat.
5. Schoonmaak middelen
6. Stoomgenerator (indien men de binnenkant wil reinigen met stoom).
7. Stofzuiger en luchtcompressor

Welke reinigingsmiddelen voor het schoonmaken van het auto-interieur?

Professionele hulpmiddelen voor het reinigen van het interieur van de auto maken het mogelijk om een beter resultaat te bereiken dan gewone huishoudelijke schoonmaak middelen. Het wordt afgeraden om huishoudelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken om het interieur van de auto schoon te maken, daar is het niet voor bedoeld en geeft in plaats van een positief effect vaak juist een negatief effect.

Ondanks dit gebruiken veel autobezitters huishoudelijke schoonmaak middelen. Tegenwoordig zijn er veel producten voor het reinigen van alle oppervlakken van de auto, die zelfs voor verouderde vlekken perfect werken. De hoofdregel bij het kiezen is om producten te gebruiken die op het juiste oppervlak passen.

Tips voor het reinigen van het plafond van de auto:

1. Tijdens het schoonmaken van het plafond is het handig om het in verschillende delen te verdelen en er afzonderlijk mee te werken.
2. Wacht na het aanbrengen van het schuim een paar minuten en veeg het daarna af met een droge doek.
3. Papier (servetten) worden aanbevolen om alleen schoon en bij voorkeur wit te gebruiken (in het extreme geval – lichte tinten). Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de stof tijdens het reinigingsproces plotseling niet valt en geen vlekken maakt op het oppervlak.
4. Gebruik altijd droge doeken. Als de doek tijdens het reinigen vochtig wordt gemaakt, moet deze worden vervangen. Daarom moet u, voordat u begint met schoonmaken, voldoende schone poetslappen inslaan.
5. Veeg de schuimreiniger altijd nodig in één richting (van het voorruit naar de kofferbak of omgekeerd). Anders heb je de kans dat je pluisjes vormt op het gevoelige plafond en verliest het zijn uiterlijk.
6. Als er na de eerste reiniging vlekken op het plafond zitten, moet de reiniging nogmaals worden herhaald.
7. Tijdens het reinigen van het plafond valt er vaak reinigingsschuim op de ruiten van de auto. Als dit gebeurt, moet u het onmiddellijk spoelen, omdat de stoffen waaruit het schuim bestaat, het glas nadelig kunnen beïnvloeden of zelfs verpesten. Voordat u begint met schoonmaken is het beter om het glas te behandelen met een sopje, dat ze beschermt tegen schade als er schuim binnenkomt.

Tips voor het reinigen van autotapijten

Stoffen stoelen, vloerbedekking en vloerkleden worden gereinigd volgens hetzelfde principe als het plafond van de auto. Maar voor het reinigen kunt u beter kwalitatief goede materialen gebruiken, omdat deze oppervlakken in de eerste plaats niet zo delicaat zijn als het plafond, en in de tweede plaats zijn ze vaak veel meer vervuild.

Voordat u het hele oppervlak reinigt, moeten de probleemgebieden (met sterke vlekken) met een borstel worden afgeveegd. Soms kunnen stoffen stoelen worden gereinigd met behulp van een stoomreiniger zonder speciale chemicaliën te gebruiken. Dit is een effectieve optie, maar alleen als de vervuiling op de bekleding niet sterk vervuild is en er geen verouderde vlekken zijn.

Zelfgemaakte recepten voor tapijtreiniging

1. De ideale chemische stof die zowel stof als plastic helpt reinigen is een wasmiddel. Om het op te lossen in heet water, moet je een vloeibaar schuim krijgen, dat na afkoelen met een borstel wordt aangebracht. Houd er echter rekening mee dat elke pure zeep een agressief oplosmiddel is. Door borstelen is het onmogelijk om de structuur van de draden niet te verstoren. Conclusie: de stof overleeft slechts enkele “zeepreinigingen”.
2. Stomen van vloerbedekking met keukenzout. Tafelzout is het veiligste recept voor zelfgemaakte reiniging. Het veroorzaakt geen allergieën en vergiftigingen en is geschikt voor het verwijderen van vuil van autotapijten. Tegelijkertijd verwijdert zout opmerkelijk geurtjes, omdat het ze kan absorberen.

Hoe te gebruiken:

· Bestrooi het tapijt met fijn zout.

· Verdeel het over het oppervlak met een borstel of bezem. U kunt het lichtjes wrijven zodat de zoutkorrels dieper doordringen. In het proces wordt door het zout alle vuil uit uw tapijt opgenomen.

· Wacht tot het tapijt helemaal droog is en stofzuig het totdat het zout volledig is verwijderd.

3. Een van de eenvoudigste recepten is het gebruik van shampoo, verdund met water in een verhouding van 1:20. Eventueel kunt u waspoeder gebruiken (één eetlepel per liter water). Beide verbindingen moeten in een luchtdichte verpakking worden geplaatst en grondig worden geschud totdat er een dikke schuimlaag op hun oppervlak verschijnt. Het gebruik van tapijtreinigingsmiddelen is traditioneel, ze moeten als schuim op een verontreinigd oppervlak worden aangebracht, laten intrekken en vervolgens met een borstel of doek worden verwijderd.
4. Azijnessence-oplossing met water. Met name één theelepel is voldoende om te verdunnen met een glas water. Houd er rekening mee dat deze compositie goed bestand is tegen de vlekken die zijn achtergelaten door alcoholische dranken op het oppervlak van de interieur-elementen van de auto.
5. Ethylalcohol, met een concentratie van ongeveer 90%, dit is goed voor moeilijk te verwijderen vlekken die met inkt of lippenstift zijn achtergebleven.
6. Met ammoniak in een concentratie van 10% kunt u vlekken van koffie, thee of fruit verwijderen.

Met deze zelfgemaakte recepten is het echter onwaarschijnlijk dat u aanzienlijk vuil in het interieur kunt verwijderen, vooral als er naast vlekken onaangename geuren zijn.

Wilt u uw auto een professionele behandeling geven, vraag dan nu hier een vrijblijvende offerte aan.