Professioneel tapijt laten reinigen VS het huren van een tapijtreiniger

Tapijt reinigen

Wanneer heeft u uw vloerbedekking voor het laatst schoongemaakt?
Als je daar niet snel een antwoord op kunt geven, wordt het misschien tijd dat je je tapijt nog een keer schoonmaakt.

Gelukkig ben je hier om te leren over het reinigen van tapijt. Welkom, In dit artikel zullen we professionele tapijtreiniging en doe-het-zelf tapijtreiniging onder de loep nemen. Wat is beter?

Voordelen van tapijtreiniging en hoe vaak moet uw tapijt worden schoongemaakt

Tapijtreiniging is een taak waar we allemaal voor staan. Zowel thuis als op kantoor Het lijkt misschien alsof je regelmatig stofzuigen de juiste oplossing is, maar de waarheid is dat regelmatig stofzuigen alleen topvlekken verwijdert. Je zult versteld staan van de hoeveelheid vuil die een diepe reiniging zou onthullen. Dit is de reden waarom de meeste huiseigenaren en bedrijfseigenaren professionele tapijtreinigers of tapijtreinigingsmachines inhuren om het werk te doen. Hoewel statistieken beweren dat professionals het beste met de vereiste apparatuur omgaan, zijn sommige mensen van mening dat zowat iedereen de machine aankan en de klus kan klaren. Vandaag zullen we naar beide zijden kijken, maar laten we eerst eens kijken naar enkele van de redenen waarom u uw tapijt regelmatig moet laten reinigen.

  • Een goede gezondheid is een geschenk dat niemand wil verliezen. En net als uw waterfilter, moet uw tapijt te allen tijde schoon worden gehouden. Onderzoek toont aan dat we bijna 90% van onze dag binnenshuis doorbrengen. Of het nu op kantoor is of thuis, uw tapijt kan dienen als opslagplaats van vuil en ziektekiemen. Daarom kan ik ondubbelzinnig zeggen dat je 90% van de dag wordt blootgesteld aan vuil. Het is nog erger wanneer u huisdieren of kinderen heeft, omdat ze de meeste uren binnenshuis op het tapijt doorbrengen, waardoor ze gevoeliger worden voor gezondheidsproblemen als gevolg van de kiemen en het vuil dat veilig in uw tapijt is opgesloten.
  • Wist u dat het regelmatig reinigen van uw tapijt kan helpen het uiterlijk van uw tapijt te behouden en ook de levensduur te verlengen? Nou, je weet het nu! Naast het beschermen tegen ziektekiemen, helpt tapijtreiniging ook om het uiterlijk van uw tapijt te behouden. Een goed onderhouden tapijt kan eeuwig meegaan. Maar we kunnen dat niet hetzelfde zeggen voor één die nauwelijks is schoongemaakt.

U weet nu dus waarom het schoonmaken van uw tapijt belangrijk is. Onze volgende vraag is hoe vaak uw tapijt moet worden schoongemaakt? Dit is een terugkerende vraag onder huiseigenaren en ondernemers. Hoe vaak moet ik mijn tapijt schoonmaken? Tweemaal per jaar? Misschien een keer? Elke 18 maanden?

Welnu, ik zou er snel aan willen toevoegen dat er geen exact antwoord op die vraag is. Dit komt omdat het grotendeels afhangt van het verkeer dat het tapijt krijgt en hoe vaak je het stofzuigt. Deskundigen voorspellen dat twee keer per jaar het lukt, maar twee keer per jaar is te klein voor een groot gezin. Hoe groter het beenverkeer, hoe groter de hoeveelheid vuil waaraan uw tapijt wordt blootgesteld. Misschien wilt u drie keer per jaar overwegen. Bovendien zouden tapijten in huizen of kantoren waar de eigenaren weinig of geen tijd hebben om regelmatig te stofzuigen veel grondiger moeten worden gereinigd dan andere. Een of twee keer per jaar snijdt het misschien niet voor u. In wezen is de beste tijd om uw tapijt schoon te maken zeer variabel. U moet rekening houden met deze factoren om te bepalen of u het beste bij elkaar past.

Pro tapijt laten reinigen VS DIY tapijtreiniger huren

Apparatuur
Als huiseigenaar of bedrijfseigenaar die tapijtreinigings projecten uitvoert, hebt u beperkte apparatuur om de taak aan te kunnen. Het klopt, er zijn lokale winkels waar u een of meerdere apparaten kunt huren, maar het kan zijn dat u de verkeerde apparaat of minder kwalitaieve apparaatuur inhuurt. laten we eerlijk zijn, u probeert hier de kosten te verlagen. U huurt dus waarschijnlijk de apparatuur die u belangrijk vindt, en laat andere weg. Hoewel dit u wat geld kan besparen, zult u waarschijnlijk slecht werk verrichten, ook al bent u bedreven in het bedienen van de machine. Het inhuren van een professional bespaart u daarentegen tijd en moeite. Ze hebben ook goede en professionele apparatuur om voor het project te gebruiken. Met een professioneel weet u zeker dat u het meest effectieve resultaat krijgt.

Droogtijd
Dit is nog een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen tussen het huren van een tapijtreinigingsmachine en een professionele tapijtreiniger. Tapijten hebben wat tijd nodig om op te drogen. En deze tijd kan nog worden verlengd met een slechte schoonmaakklus. Professionals kennen de beste methode om te voorkomen dat uw tapijt zoveel water doorweekt. Ze hebben ook droogapparatuur die zoveel mogelijk water opzuigt, waardoor het droogproces wordt versneld. DIY-reinigers hebben mogelijk geen toegang tot deze apparatuur of missen zelfs de basiskennis van het gebruik ervan, waardoor er meer water achterblijft, waardoor de droogtijd wordt verlengd.

Kwaliteit
Natuurlijk bespaart DIY-schoonmaak u een paar euro. Maar geeft het de beste kwaliteit? Voor huiseigenaren die weten hoe ze tapijtreinigingsmachines moeten gebruiken, is het antwoord misschien ja. Het omgekeerde is echter het geval voor degenen die niet over de vereiste expertise beschikken om deze machines te gebruiken. Er gaat niets boven het resultaat van een expert. Experts zijn goed thuis in dit soort banen. Deskundige schoonmakers weten precies waar ze moeten zoeken en waar ze op moeten letten. Daarnaast weten ze wat ze moeten aanbrengen, wanneer ze het moeten aanbrengen en hoe ze de machines het beste kunnen gebruiken. Met een professioneel weet u zeker dat u de beste kwaliteit schoon heeft.

Ervaring en expertise
Ik denk dat we het er allemaal over eens zullen zijn dat professionele tapijtreinigers in deze sectie winnen. Ja dat doen ze. Ze zijn hoog opgeleid voor het werk. Als zodanig weten ze beter hoe en wanneer ze een tapijt moeten reinigen. Bovendien zijn ze al zo lang in het veld. Ze hebben meerdere jaren ervaring opgebouwd met het werken met verschillende klanten. Ze kennen de beste methode om verschillende tapijten en vloerkleden schoon te maken. Ze zijn ontegensprekelijk de beste keuze voor een effectief resultaat.

Kosten
Tapijtreinigingsmachines huren lijkt tegenwoordig de goedkopere opties. Afhankelijk van het type machine wordt u mogelijk € 60,- of meer in rekening gebracht. Hoewel u dit misschien goedkoop vindt, is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s dat u de machine niet goed kunt bedienen. U kunt uiteindelijk meer uitgeven om een ​​professioneel in te huren na een mislukte poging om het zelf te doen. Daarom raden we huiseigenaren en ondernemers aan om de mankracht en expertise te overwegen voordat ze een beslissing nemen. Als je gegrond bent in het gebruik van de machine, moet je er helemaal voor gaan. Desalniettemin is het raadzaam om een ​​professioneel in te huren als u niet over de vereiste expertise beschikt. Het inhuren van een professionele tapijtreinigingsservice kost u wat meer. Bezuinig niet op uw gezondheid!

Conclusie
Dus daar heb je het. De laatste trekking tussen het inhuren van een professionele tapijtreinigingsdienst en het inhuren van een machine om het zelf te doen. Op basis van de bovenstaande punten weet ik zeker dat je zonder gedoe de beste route kunt kiezen. Laat ons weten wat uw keuze is en hoe goed deze is verlopen. Spreek je snel!