IaaS

Infrastructuur als een dienst (IaaS)

Infrastructure als een dienst is de meest flexibele categorie van cloudservices. U hebt hierbij volledige controle over de hardware waarop uw toepassing wordt uitgevoerd (IT-infrastructuurservers, virtuele machines [VM’s], opslag, netwerken en besturingssystemen). Met IaaS huurt u hardware, in plaats van dat u deze aanschaft. U beschikt over een direct beschikbare computinginfrastructuur die wordt ingericht en beheerd via internet.

IaaS wordt meestal in de volgende scenario's gebruikt:

Workloads migreren

Normaal gesproken worden IaaS-faciliteiten ongeveer hetzelfde beheerd als on-premises infrastructuur. Met deze faciliteiten is het eenvoudig om bestaande toepassingen naar de cloud te verplaatsen.

 

 

 

Testen en ontwikkelen.

Teams kunnen snel test- en ontwikkelomgevingen opzetten en verwijderen, waardoor nieuwe toepassingen sneller op de markt kunnen worden gebracht. Met IaaS wordt het schalen van ontwikkel- en testomgevingen eenvoudig, snel en goedkoop.

 

 

 

 

Websites hosten

Het kan goedkoper zijn om websites via IaaS weer te geven in vergelijking met traditionele webhosting.

 

 

 

 

 

 

 

 

Opslag, back-ups maken en herstellen.

Organisaties vermijden opslagbeheer en de investeringen en complexiteit die ermee gepaard gaan. Meestal is er ervaren personeel nodig voor het beheren van gegevens en om te kunnen voldoen aan juridische en nalevingsvereisten. IaaS is handig bij een onvoorspelbare vraag en gestaag groeiende opslagbehoeften. IaaS kan ook het maken van plannen voor en het beheren van back-up- en herstelsystemen vereenvoudigen.