14 tips voor persoonlijke hygiëne om te gebruiken tijdens een pandemie

Hoe u uzelf en uw dierbaren kunt beschermen tijdens COVID-19

We zeggen vaak dat gezondheid de belangrijkste factor is om een goed leven te leiden. Als je gezond bent, ben je gelukkiger, productiever en gemotiveerder. Het is veel gemakkelijker om je te concentreren op je doelen en om te slagen in het leven. Trouwens, als je ziek bent, kun je nauwelijks genieten van je prestaties. Onder normale omstandigheden moet uw gezondheid één van uw hoogste prioriteiten zijn. En met dit vervelende virus, wordt het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

Vandaag hebben we het over een heel belangrijk, maar vaak over het hoofd gezien onderwerp: persoonlijke hygiëne. Hoewel we niet denken dat iemand zoiets belangrijks als een wereldwijde pandemie nodig heeft om zijn hygiëne onder controle te houden, zijn we van mening dat dit een belangrijk onderwerp is om nu te bespreken.

Er zijn veel dingen die we hier willen noemen, maar we proberen de dingen zo kort mogelijk te houden.

Let op: het advies dat we je hier geven, zijn voornamelijk basisdingen die iedereen moet onthouden. Hoewel we ons realiseren dat het misschien zo klinkt, willen we je zeker niet in een soort germafoob veranderen. Toch moet u tijdens de virale epidemie extra voorzichtig zijn.

En nu, zonder verder oponthoud, laten we er meteen in duiken!

Algemene hygiënetips

Beginnend met de algemene tips voor persoonlijke hygiëne, dit zijn dingen die u dagelijks kunt oefenen, virus of geen virus, en we raden u ten zeerste aan hetzelfde te doen. Zelfs nadat het virus is overgegaan, zullen ze u beschermen en uw blootstelling aan ziektekiemen en andere verontreinigingen verminderen.

WAS JE HANDEN
Deze moet echt een standaard zijn. Uw handen komen in aanraking met honderden oppervlakken en ze kunnen allemaal besmet zijn. Doe dit minimaal 20 seconden met water en zeep.

RAAK UW GEZICHT NIET AAN
Je gezicht aanraken is vaak een slecht idee, zelfs als er geen virale pandemie is – de huid is daar gevoelig en kwetsbaar voor ziektekiemen en infecties. Bovendien verspreidt COVID-19 zich door contact met uw ogen, neus en mond. Dus als je nog niet de gewoonte hebt om je gezicht aan te raken, is dit het beste moment om te beginnen!

RAAK DINGEN NIET AAN
Raak bij het naar buiten gaan geen oppervlakken en voorwerpen aan, tenzij absoluut noodzakelijk.

TELEFOON PERSOONLIJKE HYGIËNE TIPS
Verwijder uw handschoenen wanneer u uw telefoon aanraakt om te voorkomen dat deze besmet raakt. Je telefoon hoeft niet uit je zak, tas te komen, tenzij je moet bellen. Probeer bovendien te voorkomen dat u uw telefoon op tafels en toonbanken legt. We raden je ook aan om je telefoon te desinfecteren wanneer je thuiskomt, maar je moet de instructies van de fabrikant in gedachten houden. Verschillende modellen hebben verschillende vereisten. Beschadig je telefoon niet door iets geks te doen.

HOU AFSTAND
COVID-19 geeft ons nog een andere reden om persoonlijke ruimte te respecteren. Deskundigen stellen voor dat we minstens twee meter afstand moeten houden van andere mensen in openbare ruimtes.

HOUD BIJ WAT JE DRAAGT
Voorlopig is het het beste dat je je houdt aan één paar schoenen en één jas die je bij de deur houdt.

SCHOENEN KOMEN NIET IN HUIS
Dit is weer een van die tips die als een goed idee klinkt, maar we weten dat er mensen zijn die graag met hun schoenen door hun huis lopen. Sommigen van jullie gebruiken thuis pantoffels en schoenen voor als we uitgaan. En tijdens COVID-19 raden we je aan hetzelfde te doen.

EN KLEREN OOK NIET
Ja, we zijn ons er terdege van bewust dat sommige mensen geen aparte sets hebben voor ‘uitgaan’ en ‘thuis blijven’ kleding. Maar als u veilig wilt blijven en uw risico op blootstelling wilt minimaliseren, wilt u dat zeker veranderen.’

WAS VAAK UW GEDRAGEN KLEDING
Was je kleding zo vaak mogelijk.

POST EN PAKkETTEN
Experts adviseren dat we pakketten, brieven en andere zendingen even de tijd geven voordat we ze openen. Momenteel zou het virus een paar dagen op oppervlakken overleven en het is misschien het beste om mijn pakketten twee dagen te geven voordat je ze aanraakt.

REINIGING
Houd uw poetsdoeken gescheiden en veeg niet over verschillende oppervlakken met dezelfde doek. Voor uw toilet, badkamer, keuken, de vaat en de leefruimtes moet u een andere doek gebruiken. Dit klinkt misschien overdreven, maar u moet kruisbesmetting vermijden. Je moet je microvezel poetsdoeken na elk gebruik wassen.

HANDGREPEN EN SCHAKELAARS
Ontsmet alle handgrepen, schakelaars en deurknoppen dagelijks of zelfs meerdere keren per dag.

UW DEURBEL
Deurbellen hebben een hoog contactoppervlak. Bijna iedereen die bij u langskomt, inclusief familieleden, zal waarschijnlijk uw deurbel aanraken. Daarom moet u het dagelijks of telkens wanneer u erop drukt, desinfecteren.

REINIG UW HUIS GRONDIG
In tijden als deze is het een must om je huis zo schoon en netjes mogelijk te houden. Sommige mensen werken het liefst met professionele schoonmakers. Anderen vinden het leuk om persoonlijk voor hun huis te zorgen. Kies welke aanpak u maar wilt, zorg er gewoon voor dat alles, van uw keuken tot uw badkamer, in onberispelijke staat is.